Spinkel sejr sender USA i kvartfinalen ved Copa America

12/06/2016

Værtsnationen USA er klar til kvartfinalen ved Copa America efter en sejr over Paraguay natten til søndag dansk tid.

Clint Dempsey stod for opgørets eneste mål i det 27. minut. Det var den 33-årige veterans scoring nummer 51 i USA's nationaldragt.

Tre minutter inde i anden halvleg blev forsvarsspilleren DeAndre Yedlin udvist, men trods en spiller i undertal formåede USA at holde målet rent. Blandt andet på en, ifølge AFP, mirakuløs dobbeltredning af målmand Brad Guzan i det 82. minut.

Nattens anden kamp i gruppe A mellem Colombia og Costa Rica bød på fem mål. Og overraskende nok sikrede Costa Rica sig sin første sejr i turneringen med målscoren 3-2. Det betyder, at USA i kraft af en bedre målforskel slutter på førstepladsen foran Colombia.

Dermed skal USA møde nummer to fra gruppe B. Og her er der spænding om udfaldet.

Efter to spillerunder fører Brasilien gruppen foran Peru. Holdene, der begge har fire point, mødes i den afsluttende kamp. Ecuador har to point og har dermed også mulighed for at knibe sig igennem til en kvartfinale med en sejr over Haiti.

Fra gruppe C er Mexico og Venezuela allerede kvalificeret, mens Argentina er sikker på at gå videre fra sin pulje sammen med enten Chile eller Panama.