Sportsredaktør: Wieghorst-stop var forventet

Den lokale sports- og chefredaktør for Århus Stiftstidende, Jan Schouby, har fulgt fodboldklubben AGF tæt journalistisk i en årrække.

Jan Schouby er ikke forundret over, at superligaklubben AGF lørdag valgte at skille sig af med Morten Wieghorst som cheftræner.

Sportsredaktøren kalder det "forventet," at Wieghorst ikke ville være at finde i AGF efter nytår.

Han mener dog, at fyringen virker voldsom, da den kom kun et halvt døgn efter, at AGF besejrede mesterholdet FC Midtjylland hjemme med 2-1 - et resultat, der bragte AGF 12 point væk fra nedrykningsstregen.

- Så er det voldsomt at fyre træneren med henvisning til de sportslige resultater, når målsætningen er overlevelse i Superligaen. Og samtidig er alt i klubben bygget op omkring Morten Wieghorst - selv den måde man spiller på i ungdomsrækkerne, siger Jan Schouby til Århus Stiftstidende.

Rygterne om magtkampe i AGF i forhold til cheftræner Morten Wieghorst, direktør Jacob Nielsen og sportschef Jens Andersson har længe svirret, og ifølge Jan Schouby ligger der også mere bag fyringen end blot mangel på sportslige resultater.

- Klubben ansatte træneren først, og få uger senere hentede man Jacob Nielsen som direktør. Det er den forkerte rækkefølge og har skabt en situation, hvor de to begge har følt, at det var dem, der havde fået nøglerne til klubben, siger chef- og sportsredaktøren.

Rygterne har længe talt om, at den tidligere FCM-træner Glen Riddersholm har været et varmt navn i AGF, og Jan Schouby er ikke i tvivl om, at netop Riddersholm bliver ny cheftræner i klubben.

- Jeg er sikker på, at AGF snart præsenterer Glen Riddersholm som ny cheftræner, siger Jan Schouby blandt andet om fremtiden i klubben.

Avisen har været i kontakt med Glen Riddersholm, som ikke ønsker at kommentere noget om AGF.

- Jeg har ingen kommentarer til det. Jeg er ude af huset hele dagen. Er først at træffe søndag, skriver Riddersholm i en SMS til avisen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip