Sprængstof udskyder forræderi-sag mod Musharraf

Sagen mod Pervez Musharraf, der står anklaget for forræderi, skulle være indledt med høringer tirsdag, men domstolen har midlertidigt udsat sagen efter et fund af sprængstof tæt ved retssalen.

Pakistans tidligere militærleder og statsoverhoved står anklaget for forræderi i forbindelse med indførelsen af undtagelseslove i 2007.

Den 70-årige ekspræsident har forgæves forsøgt at få sagen erklæret ugyldig som politisk motiveret. Han skulle være mødt frem i retten i Islamabad tirsdag.

Mens domstolen var i gang med forberedelserne til tirsdagens indledende retsmøde, meldte politiet, at der var fundet fem kilo sprængstof, en detonator og to pistoler tæt på den rute, Musharraf skulle have taget til domstolen.

Ifølge politiet var sprængstofferne ikke samlet til en bombe.

Pervez Musharrafs advokat har meddelt domstolen, at ekspræsidenten ikke vil møde frem til høringen på grund af sikkerhedssituationen.

Domstolen skal senere tirsdag tage stilling til, om høringen skal udsættes, eller om sagen skal køre videre uden Pervez Musharrafs deltagelse.

Musharraf, som tog magten i Pakistan ved et militært kup i 1999 og ledede landet til 2008, er i forvejen anklaget i en sag om drabet på den tidligere premierminister Benazir Bhutto i 2007.

I november 2007 indførte Musharraf undtagelsestilstand og suspenderede både forfatningen og parlamentet.

Samtidig afskedigede han højtstående dommere, som sagde, at hans handlinger var i strid med forfatningen.

Han blev idømt husarrest i april efter at være vendt hjem fra eksil.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip