Stærk mad tre gange om ugen kan mindske risikoen for at dø

Karry og chili kan meget vel vise sig at være livets krydderi.

Forskere har fundet ud af, at hvis man indtager stærk mad på jævnlig basis, reducerer man risikoen for at dø tidligt. Det skriver The Telegraph.

Studiet involverede næsten 500.000 kinesere, som blev fulgt over syv år. De, som spiste stærk mand tre gange om ugen, reducerede risikoen for at dø med 14 procent i forhold til folk, som holdt sig fra de krydrede varer.

Forskerne, der er fra Harvard University, siger, at man ikke definitivt kan sige, at det er den stærke mad, der har en beskyttende effekt, men det har banet vejen for mere forskning på området, der kan føre til nye kostanbefalinger.

Læs også: Her er, hvad en sukkerfri cola gør ved din krop på bare én time

Friske og tørrede chilifrugter var de mest brugte krydderier hos de forsøgspersoner, der spiste meget stærk mad. Desuden viste analysen, at de, som spiste frisk chili, havde en lavere sandsynlighed for at dø af kræft, hjertesygdomme og diabetes.

Frisk chili er da også smækfyldt med næringsstoffer og vitaminer, som formodes at bekæmpe kræft, inflammatoriske tilstande og overvægt.

- Fremtidig forskning er nødvendig for at gøre klart, om indtagelse af stærkt krydret mad har potentialet til at forbedre helbreddet og reducere dødelighed direkte, eller om det mere er en markør i forhold til andre kost- og livsstilsmæssige faktorer, siger dr. Nita Forouhi.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip