Statsadvokat: Alvorlig sag mod Danske Bank

Skrevet af admin

07/02/2014

Dagens topnyheder

Det er en meget alvorlig ting, at Danske Bank har modtaget en sigtelse for kursmanipulation fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), udtaler fungerende statsadvokat, Henrik Helmer Steen.

- Der er i sagens natur tale om en alvor sag, som vi vil behandle med høj prioritet, udtaler Henrik Helmer Steen i en pressemeddelelse.

Statsadvokaten har rejst sigtelse mod Danske Bank og Realkredit Danmark, der er en del af Danske Bank-koncernen samt seks ansatte for "kursmanipulation under særligt skærpede omstændigheder".

De seks medarbejdere i de to institutter er sigtet for kursmanipulation i en mindre likvid realkreditobligation baseret på Cibor-renten, oplyser statsadvokaten.

Den mulige kursmanipulation er foretaget til skade for Realkredit Danmarks kunder ved aftaler mellem de ansatte i de to institutter i februar og marts 2009.

Statsadvokaten oplyser, at både banken og realkreditinstituttet har givet udtryk for, at de er samarbejdsvillige i sagen.

- Vi har med tilfredshed noteret os, at Danske Bank A/S og Realkredit Danmark A/S har meddelt, at de fuldt ud samarbejder med myndighederne i forbindelse med opklaringen af sagen, fortsætter han.

Sigtelserne er rejst på baggrund af en henvendelse fra Finanstilsynet til statsadvokaten - og de er rejst inden en mulig fem-årig forældelse træder i kraft.

/ritzau/