Statsadvokat overvejer at kræve hårdere straf i Parken-sag

Skrevet af admin

09/09/2015

Dagens topnyheder

Det har taget Københavns Byret 475 tætskrevne sider at gøre rede for baggrunden for, hvorfor de to tidligere Parken-topfolk Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup er kendt skyldige i kursmanipulation og står til henholdsvis fire og seks måneder i fængsel.

Og de sider skal læses, før Bagmandspolitiet er klar til at melde ud, om man går efter at få straffen skærpet i landsretten. Det siger Morten Niels Jakobsen, chef for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik).

- Vi er ikke klar i denne uge til at vurdere spørgsmålet endeligt. Vi har brug for at læse de 475 sider grundigt, før vi er klar til at tage stilling. Det bliver ikke i denne uge, siger chefen for det, der i daglig tale kaldes Bagmandspolitiet.

Officielt har anklagemyndigheden to uger til at overveje, som sagen skal ankes.

Både Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup har nægtet sig skyldige og ankede dommen på stedet gennem deres forsvarere. Dermed står det altså klart, at parterne skal mødes i Østre Landsret uanset hvad.

Anklagemyndigheden gik efter mindst to års ubetinget fængsel til de to Parken-topfolk, ligesom samlet 17,7 millioner kroner skulle konfiskeres.

Men de tiltalte blev frikendt for en del af tiltaleperioden og slap med væsentligt kortere fængselsstraffe. Flemming Østergaard kan beholde gevinst for aktieoption på 15,5 millioner, mens Jørgen Glistrup slipper med at skulle betale 20.000 kroner tilbage.

- Jeg har noteret mig, at domstolen er kommet frem til, at der skal udmåles ubetinget fængselsstraf, siger Morten Niels Jakobsen om dommen.

- Det er et vigtigt signal om, at der er konsekvenser, når man ikke spiller efter reglerne på aktiemarkedet. Jeg synes, at der er sendt et ret kraftigt signal fra domstolen om, at der koster noget, når man ikke spiller fairplay, tilføjer han.

- Vores opgave som organisation er at afprøve komplicerede sager og finde frem til, hvad er strafbart, og hvad er straffrit. Selvom der ikke er en klar retspraksis, så skal vi indbringe det for domstolen. Det er det her en egnet sag til, mener Morten Niels Jakobsen.

/ritzau/