Statslig styrelse begik ulovligheder ved udbud

Moderniseringsstyrelsen, der hører under Finansministeriet, begik ulovligheder i forbindelse med et offentligt udbud af en it-opgave til en samlet værdi på mellem 240 og 320 millioner kroner.

Det fastslår Klagenævnet for Udbud i en ny kendelse, skriver Jyllands-Posten.

Moderniseringsstyrelsen sendte i juni 2015 en toårig rammeaftale vedrørende "servere, tilhørende storageløsninger, tilbehør og tilknyttede tjenesteydelser" på vegne af hele staten i udbud.

Den har betydning for cirka 180.000 ansatte i staten.

Af de otte virksomheder, som bød sig til, blev seks prækvalificeret til at komme med et bud på opgaven. Moderniseringsstyrelsen valgte Dell, Hewlett-Packard og Lenovo Danmark som vindere.

Firmaet Motus havde også sendt et tilbud. Men Moderniseringsstyrelsen tog slet ikke tilbuddet i betragtning, da vinderen skulle findes.

Motus klagede til Klagenævnet for Udbud over urent trav. Klagenævnet har givet firmaet ret og annulleret beslutningen fra januar om at tildele Dell, Hewlett-Packard og Lenovo Danmark opgaven.

- Moderniseringsstyrelsen har handlet i strid med principperne om ligebehandling og gennemsigtighed (...) ved at fastsætte og håndhæve ulovlige udbudsbetingelser og ved ikke i udbudsbekendtgørelsen at have givet tilstrækkelige oplysninger om de produkter, der skulle leveres, lyder klagenævnets begrundelse ifølge Jyllands-Posten.

Hvilke konsekvenser sagen får, herunder om serveropgaven skal sendes i et nyt udbud, vil Moderniseringsstyrelsen ikke udtale sig om. I en e-mail til Jyllands-Posten skriver styrelsen, at man tager kendelsen til efterretning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip