Stolt anfører antyder mulig vinterafsked med FCM

I fraværet af en skadet Kristian Bach Bak har Erik Sviatchenko båret anførerbindet for FC Midtjylland det meste af efteråret, og han var en stolt anfører efter avancementet i Europa League med 1-1 hjemme mod Club Brugge.

- Jeg er en stolt anfører. Det var en mandfolkeindsats. Første halvleg var den bedste halvleg, vi har spillet i Europa League. Det var fantastisk, siger Erik Sviatchenko.

Kampen var samtidig FCM's sidste inden vinterpausen, og vinterpause er lig med et transfervindue til januar.

Erik Sviatchenko har tidligere været tæt på at skifte væk fra FCM, og han lægger ikke skjul på, at tiden godt kan være inde nu.

- Hypotetisk set kan det jo godt være det i og med, der kommer et transfervindue lige om lidt. Om jeg håber det er så en anden ting, siger FCM-anføreren og tilføjer.

- Men der er jo noget, som hedder momentum. Det har været et rigtig fint efterår for mig, og så skal man også skyde folk af i den forstand, at man skal sælges.

På den ene side er han fristet af flere Europa League-oplevelser med FCM, men omvendt føler han også, at han er nået til et punkt, hvor udviklingen skal ske på et endnu højere niveau end de hjemlige himmelstrøg i Herning.

- Jeg er lidt ambivalent, men jeg tror, at tiden måske er inde til, at jeg skal prøve mig af. De konkurrenter, jeg har til min position (på landsholdet, red.), spiller alle sammen fast i udlandet, siger FCM-forsvareren.

- Jeg gør, hvad jeg kan i Superligaen, men nogle gange tror jeg også, at der skal lidt mere matchning til.

- Der er en ny landstræner, og jeg vil selvfølgelig gerne ind omkring landsholdet, slutter Erik Sviatchenko.

/ritzau/

Dagens Gossip