Stormen Helga forstyrrer togtrafikken

Stormen Helga fortsætter med at tage til i styrke i Nordvestjylland.

- Allerede nu er vindstyrken på Vestkysten kommet op på vindstød af stormstyrke, og den fortsætter op til resten af Nordjylland, siger Dan Nilsvall, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Fredag morgen skaber Helga forstyrrelser for togtrafikken. Alle tog mellem Struer og Thisted er aflyst, og de bliver ikke erstattet af togbusser, oplyser DSB.

Heller ikke mellem Aalborg og Frederikshavn kører togene. Der er dog sat togbusser ind på strækningen, som vil køre, indtil politiet fraråder det.

Den stærke storm betyder også, at flere færgeafgange er aflyst.

StenaLina oplyser, at færgen Stena Saga fra Frederikshavn til Oslo klokken 9.15 er aflyst.

Færgeselskabet Colorline er også påvirket af blæsten og aflyser afgangene mellem Hirtshals og Kristiansand og mellem Hirtshals og Larvik frem til klokken 16.30.

Det er kun knap en uge siden, at Danmark sidst blev ramt af en kraftig storm, da stormen Gorm passerede Danmark. Og selv om Helga bliver mindre blæsende, vil Nordjylland blive ramt af en storm på med niveau med Gorm.

Vinden forventes at være kraftigst omkring middag ved Skagen, hvorefter den aftager fra omkring klokken 13.00.

- I første omgang går stormen over Vestjylland og derefter Nordjylland. I Jammerbugten og den nordlige del af Vendsyssel forventer vi storm med vindstød af orkanstyrke, siger Dan Nilsvall.

Stormen vil aftage i løbet af eftermiddagen.

Resten af Danmark er også plaget af kraftige vindstød, og Vejdirektoratet fraråder kørsel med vindfølsomme køretøjer på flere broer. Advarslen gælder for både Vejlefjordbroen, Den nye Lillebæltsbro og Øresundsbroen.

/ritzau/

Dagens Gossip