Suveræn franskmand overstråler Bjørndalen

13/02/2014

Heller ikke i det andet forsøg lykkedes det for Ole Einar Bjørndalen at vinde den 13. OL-medalje, der ville gøre ham til den mest vindende medaljevinder i OL-sammenhæng. Han deler stadig rekorden sammen med Bjørn Dæhlie.

Faktisk var Bjørndalen ikke i nærheden at tage en podieplacering. I torsdagens 20 kilometer skiskydning ved OL i Sotji var han regnet som en af forhåndsfavoritterne, men kunne slet ikke leve op til den. Den 40-årige nordmand sluttede på 34. pladsen.

I stedet blev franske Martin Fourcade en suveræn vinder af løbet. Dermed vandt han sin anden guldmedalje under dette vinter-OL. Han vandt også mandagens jagtstart.

Han vandt med 12,5 sekunder ned til tyskeren Erik Lessner på andenpladsen. Bronzen gik til Evgeniy Garanichev fra Rusland.

Bjørndalen måtte i øvrigt se sig distanceret med næsten fire minutter. Nordmanden skød ikke godt og fik et tillægsminut på alle fire skydninger og var derfor chanceløs i det samlede billede.

Han kan dog stadig nå at vinde sin 13. medalje. Han har to eller måske tre chancer yderligere i Sotji.

Lørdag lagde Bjørndalen stærkt ud ved at tage guld i sprintdisciplinen. Og ved mandagens jagtstart var skisportverdenen klar til at hylde Bjørndalen for medaljerekorden. Men her sluttede han på fjerdepladsen mindre end to sekunder fra bronzen.