Suveræn Sara Slott frygtede fiasko i VM-semifinale

Skrevet af admin

24/08/2015

Dagens topnyheder

Det så overlegent ud, da atletikudøveren Sara Slott Petersen mandag løb sig i finalen på 400 meter hæk ved VM i Beijing.

Danskeren vandt sin semifinale i 54,34 sekunder og kom i finalen med tredjebedste tid, men hun var nervøs før sit løb.

- Jeg var lidt presset, for jeg kunne se alle overskrifterne med den kæmpe fiasko for mig, hvis jeg ikke gik videre, så det var sindssygt dejligt. Nu kan jeg løbe frit i finalen, siger Sara Slott Petersen til DR Sporten.

Årsagen til danskerens nervøsitet skal findes i en ændret løbsstrategi.

- Jeg skulle prøve at køre en hæk mere med 15 skridt. Normalt skifter jeg skridt ved syvende hæk og tager et skridt mere, men det fungerede ikke i indledende heat, så jeg bestemte mig for at prøve noget andet.

- Og lige pludselig bare at kaste sig selv ud i totalt rød zone i en semifinale, hvor alle forventer, at jeg skal gå videre, var ekstremt nervepirrende, siger Sara Slott Petersen.

Danskeren, der i sidste måned satte nordisk rekord med tiden 53,99 sekunder, skal løbe finale på onsdag.

Den forsvarende verdensmester, Zusana Hejnova, løb stærkest af alle i semifinalerne.

Tjekken vandt sit semifinaleheat overlegent i 54,24 sekunder, selvom hun slappede gevaldigt af på det sidste stykke af opløbsstrækningen.

Den anden dansker i semifinalerne, Stina Troest, blev nummer fem i sit heat i tiden 56,13 sekunder. Det var som ventet ikke nok til en plads i finalen.

/ritzau/