Sviatchenko efter vild lodtrækning: Vi har gjort det før

De forsvarende danske mestre fra FC Midtjylland kommer på noget af en prøve, når klubben til foråret møder mægtige Manchester United i 1/16-finalerne i Europa League.

Derfor ser FC Midtjylland-profilen Erik Sviatchenko også frem mod en kamp, hvor danskerne skal spille op til sit ypperste for at levere et resultat.

- Det er en kamp, hvor vi er kæmpe underdogs, men det var vi også mod Southampton, siger FC Midtjylland-spilleren til Ritzau.

Herning-klubben ekspederede Southampton ud af kvalifikationen til Europa League, og det kan være et udtryk for, at engelske hold passer godt til Midtjylland, mener Sviatchenko.

- Vi har slået et engelsk hold før, og det ville da også være lækkert at kunne slå Manchester United. Men det bliver helt sikkert rigtig svært, siger han.

United var en del af efterårets gruppespil i Champions League, men måtte skuffende nøjes med tredjepladsen i sin gruppe og blev overflyttet til Europa League.

Holdets Champions League-exit blev lørdag fulgt op med et nederlag i Premier League til oprykkerholdet Bournemouth. Dermed ligger United nu på fjerdepladsen i ligaen med fire point op til førerholdet, Arsenal.

Og Erik Sviatchenko ser også United som et hold, der ikke fungerer optimalt for tiden.

- Jeg tror, at det bliver Uniteds individuelle kvaliteter, der skal vinde kampene mod os frem for deres kollektiv, lyder det fra Sviatchenko.

Kampen mod den engelske storklub kommer tvivlsomt til at tiltrække stor opmærksomhed, og Erik Sviatchenko forventer også et udsolgt stadion, når Louis van Gaals tropper kommer på besøg i Herning.

- Det er jo en rigtig spændende lodtrækning, og alle folk omkring FC Midtjylland kommer til at ville have billetter til kampen, siger han.

Kampene spilles 18. og 25. februar. FC Midtjylland har hjemmebane i det første opgør.

/ritzau/

Dagens Gossip