Sydafrika benægter bestikkelse i Fifa-søgsmål

Ifølge Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, har Sydafrika betalt omkring ti millioner dollar under bordet i forbindelse med, at landet fik tildelt VM-værtskabet i 2010.

Torsdag benægtede Sydafrika dog ethvert kendskab til, at man skulle have bestukket sig til at arrangere VM-slutrunden for seks år siden.

- Sydafrika har hverken betalt nogen form for bestikkelse eller opnået retten til at stå for VM-slutrunden ulovligt, siger Sydafrikas sportsminister, Fikile Mbalula, ved et pressemøde i Cape Town ifølge internationale nyhedsbureauer.

Ifølge Mbalula bør Fifa trække sine udtalelser og anklager fra onsdag tilbage.

- Vi betalte penge til et lovligt projekt i den afrikanske diaspora i Caribien, siger Mbalula.

Onsdag fremgik det i et 22 sider langt dokument, at Fifa sagsøger 39 personer og to selskaber for adskillige millioner kroner i forbindelse med den omfattende korruption og svindel, der er foregået i verdensforbundet.

Fifa har erkendt, at korruptionen er foregået, hvilket har været medvirkende til at give Fifa offerstatus i sagen, som betyder, at forbundet kan søge erstatninger fra de mange personer og de to selskaber.

Dokumentet, der blev offentliggjort onsdag, er underskrevet af Fifas nyvalgte præsident, Gianni Infantino.

- Som fodboldens verdensforbund vil Fifa have de penge tilbage, og vi er fast besluttet på at jagte dem i så lang tid, det kræver, lød det onsdag fra Infantino.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip