Sydafrika benægter bestikkelse i Fifa-søgsmål

Ifølge Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, har Sydafrika betalt omkring ti millioner dollar under bordet i forbindelse med, at landet fik tildelt VM-værtskabet i 2010.

Torsdag benægtede Sydafrika dog ethvert kendskab til, at man skulle have bestukket sig til at arrangere VM-slutrunden for seks år siden.

- Sydafrika har hverken betalt nogen form for bestikkelse eller opnået retten til at stå for VM-slutrunden ulovligt, siger Sydafrikas sportsminister, Fikile Mbalula, ved et pressemøde i Cape Town ifølge internationale nyhedsbureauer.

Ifølge Mbalula bør Fifa trække sine udtalelser og anklager fra onsdag tilbage.

- Vi betalte penge til et lovligt projekt i den afrikanske diaspora i Caribien, siger Mbalula.

Onsdag fremgik det i et 22 sider langt dokument, at Fifa sagsøger 39 personer og to selskaber for adskillige millioner kroner i forbindelse med den omfattende korruption og svindel, der er foregået i verdensforbundet.

Fifa har erkendt, at korruptionen er foregået, hvilket har været medvirkende til at give Fifa offerstatus i sagen, som betyder, at forbundet kan søge erstatninger fra de mange personer og de to selskaber.

Dokumentet, der blev offentliggjort onsdag, er underskrevet af Fifas nyvalgte præsident, Gianni Infantino.

- Som fodboldens verdensforbund vil Fifa have de penge tilbage, og vi er fast besluttet på at jagte dem i så lang tid, det kræver, lød det onsdag fra Infantino.

/ritzau/

Dagens Gossip