Sydsudan og Sudan får nye millioner fra Danmark

Danmark øger støtten til flygtninge og mennesker i akut nød i Sudan og Sydsudan med 60 millioner kroner, oplyser Udenrigsministeriet.

Pengene bliver kanaliseret gennem danske nødhjælpsorganisationer og dækker helt basale behov i form af mad, vand og medicin.

Støtten er ikke en reaktion på den seneste uges voldelige konflikt i og omkring hovedstaden Juba i Sydsudan, hvor over 20.000 mennesker har søgt tilflugt på FN-baser, fremgår det af pressemeddelelsen fra ministeriet.

- Den humanitære situation i Sudan og Sydsudan er dybt alvorlig og mere end tre millioner menneskers liv afhænger af nødhjælp. Den aktuelle konflikt får os ikke til at lade disse mennesker i stikken. Tværtimod, udtaler udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen (R).

Flere hundrede mennesker meldes dræbt i kampe de seneste dage mellem stridende fraktioner af hæren. FN har talt om risikoen for borgerkrigslignende tilstande.

- Vi står ved vores humanitære forpligtelser og vil gøre alt for, at hjælpen kommer frem til de tusindvis af flygtninge og fattige folk i akut nød, siger ministeren.

De 60 millioner kroner er blevet fordelt mellem Dansk Flygtningehjælp, Læger Uden Grænser, Folkekirkens Nødhjælp, ADRA og Red Barnet.

De fem organisationer arbejder i meget forskellige dele af Sudan og Sydsudan, og urolighederne er indtil videre koncentreret i og omkring Juba og i Jonglei provinsen i den sydlige del af Sydsudan.

/ritzau/

Dagens Gossip