Syv sejre på stribe: Vettel tangerer rekord

Endnu en sikker søndagssejr blev det til for Sebastian Vettel, da den tyske racerkører vandt Formel 1-løbet i Abu Dhabi.

Vettel, der allerede har sikret sig VM-titlen i år, vandt dermed det syvende grand prix i træk, og han tangerede dermed sin landsmand Michael Schumachers rekord for flest løbssejre på stribe.

Schumacher, en levende legende og Vettels idol, satte sin rekord i 2004. Schumachers mest omtalte rekord er dog den for flest vundne VM-titler.

Syv af slagsen står Schumacher noteret for, men Vettel har med sine blot 26 år allerede vundet fire af slagsen - endda fire i træk. Så også den rekord skal Schumacher frygte at miste i fremtiden.

Det var ellers Vettels Red Bull-kollega Mark Webber, som startede Abu Dhabi-løbet i pole position, men Vettel bragte sig hurtigt i front og styrede begivenhederne uden problemer.

Vettel sikrede sig endnu en VM-titel ved det seneste grand prix i Indien, altså allerede i sæsonens fjerdesidste løb.

Med sejren i Abu Dhabi har Vettel vundet 11 ud af 17 løb i år, og det er i øjeblikket svært at se, hvem der kan stoppe tyskeren de kommende år.

Ferraris Fernando Alonso ser ud til at slutte som samlet toer for andet år i træk, men spanieren er mere end 100 point efter Vettel.

Der resterer endnu to grand prix'er i sæsonen - i USA og Brasilien.

/ritzau/

Dagens Gossip