Talsmand fra Grimhøj-Moské: Skal respektere kulturen 14-årige barnebrude kommer fra

Som Metroxpress i dag kunne afsløre, er der ligesom i Sverige og Norge også barnebrude i Danmark, der er ankommet til Danmark med deres ægtemænd. 

Flere steder i landet er der tale om børn helt ned til 14 år, der opholder sig på danske asylcentre med deres ægtefæller. 

To af de 14-årige er gift med mænd på 28 og 24 år. Den ene 14-årige pige er gravid og må se sin ægtemand under opsyn, mens den anden ved en fejl har fået lov til at bo med sin mand, fordi Røde Kors troede hun var 17 år, skriver mx.dk

Afsløringerne har fået flere politikere til at kalde forholdende incestuøse, men talsmanden for den omstridte Grimhøj Moské i Aarhus, Oussama El-Saadi, mener reaktionerne er for voldsomme. 

Han peger på, at parrene kommer fra en anden kultur, og at det er et faktum, der bør respekteres. 

- Hvis man kigger på situationen i flygtningelejrene, så er det mange stedet præget af vold og usikkerhed. Hvis ens datter bliver tidligt gift og får en mand, kan det give familien en mere sikker situation, siger Oussama El-Saadi og henviser til, at pigen i så fald er mere beskyttet. 

Han understreger dog, at det langtfra er normalt, at man i en så ung alder bliver gift.

Afsløringerne har fået integrationsminister Inger Støjberg til at kræve, at Udlændingestyrelsen sørger for, at ingen børn under 18 år må bo med en ægtefælle. Men det mener talsmanden er er problematisk, hvis parret har et barn. 

- Man skal kigge på sagerne med forskellige vinkler. Det er en ekstraordinær humanitær situation, og jeg synes, man skal passe på de her familier. De er jo gift, og selv om manden er dobbelt så gammel, så har de opbygget en familie. Vi er nødt til at acceptere, at det er en anden kultur, og vi ikke kan ødelægge familielivet, siger Oussama El-Saadi til mx.dk.

 

Dagens Gossip