Thailands politi vil anholde demonstrationsleder

Skrevet af admin

26/11/2013

Dagens topnyheder

En domstol i Thailand har udstedt en anholdelsesordre for lederen af protestaktionerne i flere ministerier i Bangkok.

- Vi har anmodet om anholdelsesordrer for Suthep Thaugsuban, og vi har netop fået domstolens godkendelse, siger en ledende politimand i Bangkok, Sunthorn Kongklam.

- Jeg vil bede ham om at overgive sig. I modsat fald vil politiet anholde ham, siger han.

Suthep, der er tidligere vicepremierminister og en markant skikkelse i oppositionen, var med til at storme finansministeriet mandag.

Omkring 3000 demonstranter, der vinkede med flag, fortsætter tirsdag en besættelse af indenrigsministeriet, efter at de mandag stormede to andre ministerier for at øge presset på premierminister Yingluck Shinawatra.

Trods et massivt opbud af sikkerhedsstyrker i hele Bangkok fortsætter demonstranterne deres omfattende aktioner, der har til formål at tvinge landets regering til at gå af.

Demonstranterne har omringet indenrigs-, landbrugs-, transport- samt sport- og turistministeriet.

Over 1000 demonstranter trængte mandag ind på det område i Bangkok, hvor Thailands udenrigsministerium ligger. Tidligere var finansministeriet blevet stormet.

Demonstrationerne er de mest omfattende siden 2010, hvor flere end 90 mennesker mistede livet, da militæret slog ned på demonstranter.

100.000 var søndag på gaden i Bangkok for at demonstrere mod regeringen i forbindelse med de stærke spændinger mellem hovedstadens middelklasse og tilhængere af den fordrevne, tidligere premierminister Thaksin Shinawatra.

Protesterne er taget til, efter at regeringen har forsøgt at få vedtaget en amnesti, der vil gøre det muligt for Thaksin Shinawatra - der in absentia er dømt for korruption - at vende hjem./ritzau/AFP