Thomas ledte efter sin forsvundne datter - så fik han et opkald, han aldrig vil glemme

Der var panik i Thomas Vedelers hjem i Norge, da han og hans kone torsdag aften opdagede, at datteren Sara var forsvundet som dug for solen. Væk var også hunden.

Parret gik ud og ledte efter pigen. Under eftersøgningen ringede Thomas Vedelers telefon.

I røret hørte han en kvindestemme, som beroligede ham med, at hans datter var i sikkerhed. Det var en kvindelig togkonduktør ved navn Ulrika, som havde fundet Sara, der var taget på eventyr.

I et opslag på Facebook fortæller faderen om episoden. Historien bliver nu delt af tusinder.

Vil bare dele en tilbakemelding jeg akkurat sendte til NSB, vedrørende eksepsjonell service for vår datter Sara. "...

Posted by Thomas Vedeler on Monday, May 9, 2016

- Vi har et barn med Downs syndrom. I torsdags fandt hun ud af, at hun ville på tur (alene) med sin hund (uden snor). Hun gik så hjemmefra og to kilometer ned til Heggedal Station over flere trafikerede veje (godt, det er en sød og trofast hund). Vel fremme på Heggedal Station gik hun på toget mod Oslo (det må have været ved 18.30-tiden), skriver Thomas Vedeler.

Læs også: Elever går ind i eksamenslokalet - så ser de, hvad der står skrevet på bordene

Han forklarer, at en medarbejder ved NSB - Norges svar på DSB - havde undret sig over, at en så lille pige var alene på toget.

- Konduktøren, som jeg har sporet frem til at hedde Ulrika, studsede over, at noget ikke helt stemte. En relativt lille pige med Downs, med en hund uden snor, alene på toget. Ulrika snakkede med Sara, som vores datter hedder, og fik ud af hende, hvad jeg hed og kunne således opspore mit telefonnummer. Vi var allerede ude at lede efter Sara, da jeg fik opkaldet fra Ulrika, som kunne fortælle mig, at de stod på Asker Station (cirka 10 minutter væk i bil), og at de ville vente der, til jeg kom, lyder det fra faderen.

Der faldt selvsagt en sten fra både hans og Saras mors hjerter.

Læs også: 5-årige Zara brækkede halsen i vandrutsjebane - mor reddede hendes liv ved at knække en tand

- Sikke en lettelse - jeg kan ikke beskrive det! Fantastisk service fra en vågen konduktør, som bekymrer sig! Jeg kan ikke få skamrost Ulrika og NSB nok efter sådan en hændelse. Helt enestående. Det er muligt, der var andre passagerer, som ikke var ligeså begejstrede for, at toget standsede på Asker Station for at vente på mig, men for os var det guld værd! Tusen tak til Ulrika og jer alle i NSB, skriver han.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip