Tidligere PET-chef: Der må være meget konkrete trusler mod Belgien

Belgien opretholder deres høje terrorberedskab, oplyser premierminister Charles Michel på et pressemøde søndag aften.

Det indebærer blandt andet, at metroen i hovedstaden Bruxelles også er lukket mandag. Også skolerne i Bruxelles vil være lukket.

Ifølge tidligere operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste, Hans Jørgen Bonnichsen, tager man kun så drastiske skridt, hvis man har konkrete formodninger om et forestående angreb.

- Det er indiskutabelt, at efterretningstjenesten har hørt om en konkret og overhængende fare, når de tager så drastiske skridt som det her, siger han til Ritzau.

- Det er indlysende, at man ellers ikke vil foretage så indgribende restriktioner. Det går ud over folks bevægelsesfrihed og generelle frihed. Det kan et samfund ikke klare særligt længe, siger han.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver søndag aften, at der mandag fortsat vil være busser, sporvogne og togservice i Bruxelles, men passagererne må regne med, at der bliver ekstra grundige kontroller af dem.

Nyhedsbureauet skriver også, at der er ekstra sikkerhed ved lufthavne.

Ifølge Hans Jørgen Bonnichsen vil man forsøge at vise befolkningen, at man tager hånd om deres bekymringer.

- Når man får konkrete efterretninger, så tager man vidtgående skridt. Det her viser en knytnæve til dem, der vil os ondt, men det er også et signal til de belgiske borgere om, at man tager hånd om dem, siger han.

Myndighederne har øget beredskabet i Bruxelles, da de frygter, at terrorister kan have planer om at begå et terrorangreb i stil med det, der fredag den 13. november kostede mindst 130 mennesker livet i den franske hovedstad, Paris.

Her begik en række terrorister, hvoraf flere havde tilknytning til Molenbeek-bydelen i Bruxelles, skudangreb og selvmordsattentater.

/ritzau/

Dagens Gossip