Tillidsfuld Løkke sender Thorning til topmøde

Skrevet af admin

24/06/2015

Dagens topnyheder

Det er med sindsro, at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen - der i disse dage forsøger at danne en regering med ham som statsminister - sender rivalen Helle Thorning-Schmidt (S) til EU-topmøde torsdag og fredag.

Thorning er fortsat landets statsminister, og derfor skal hun af sted, siger Løkke, der sammen med Folketingets øvrige partiledere onsdag var til møde med Thorning forud for hendes tur til Bruxelles.

- Folketinget er ikke sat, og derfor synes jeg, at statsministeren meget klogt har håndteret det på denne måde ved at tage en drøftelse med partilederne, så hun kan varetage Danmarks interesser.

- Jeg er sikker på, at hun vil gøre det på bedste og fornemste vis, siger Løkke.

Thorning skal ikke bare sidde på hænderne, mener Løkke, mens DF-formand Kristian Thulesen Dahl har udtalt, at Thorning i hvert fald ikke skal komme til Bruxelles med "store armbevægelser".

- Hun skal bestemt ikke sidde på hænderne. Hun skal varetage Danmarks interesser, og der ligger en dagsorden for det her topmøde, hvor vi har nogle danske synspunkter, siger Løkke og tilføjer:

- Statsministeren er klog og ved udmærket godt, hvad der er bred opbakning til, og det skal hun gøre gældende, og det har jeg fuld tillid til.

Spørgsmål: Skal det stå klart, hvad Danmark mener?

- Der er ingen dramatik i det her. Hvis ikke statsministeren deltog, ville der være en tom dansk stol, og det er en dårlig måde at varetage sine interesser på.

- Det er meget klogt, hvordan statsministeren har håndteret dette på ved at tage en snak med partilederne. Vi har gennemgået dagsordenen, og der er bred opbakning til, hvad der er de overordnede danske punkter, siger Løkke.

/ritzau/