Tre bilbomber dræber mindst 22 i kurdisk del af Syrien

Mellem 50 og 60 mennesker er dræbt, efter at tre lastbilbomber eksploderede i en kurdisk-kontrolleret del af Syrien. Det oplyser en talsmand for en kurdisk milits, som var mål for bomberne.

Militsen siger, at antallet af sårede er på omkring 80.

Tidligere havde overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder oplyst, at mindst 22 var dræbt af tre bombesprængninger i området.

- Antallet af dræbte ventes at stige, sagde gruppen om bombesprængningerne, der skete i Tel Tamer sent torsdag.

- En af bomberne eksploderede nær et sundhedscenter, hvor blandt andet fire kvinder og en læge blev dræbt, mens en anden bombe var placeret ved et grøntsagsmarked, siger lederen af Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, Rami Abdel Rahman.

Der er bekræftede oplysninger om, at nogle af ofrene tilhørte kurdernes sikkerheds- og efterretningstjeneste, der er kendt som Asayish.

Byen ligger i den nordøstlige provins Hasaska, som kontrolleres af den kurdiske YPG-milits.

Tal Tamer har tidligere været udsat for angreb fra Islamisk Stat, som i februar vandt kontrol over meget af Khabur-regionen, og som bortførte mindst 220 kristne under sin offensiv. Men kurdere genvandt hurtigt kontrollen over området.

YPG har været den mest effektive allierede for den amerikanskledede alliance i Syrien.

Militsen har spillet en central rolle i kampen mod Islamisk Stat - ikke mindst i Kobani, der er landets tredjestørste kurdiske by. Den blev i oktober en del af en ny amerikansk-støttet alliance ved navn Syriens Demokratiske Styrker.

Tyrkiet og mange iagttagere siger, at YPG og partiet PYD er knyttet til Kurdistans Arbejderparti, PKK, som har ledet et væbnet separatistisk oprør i det sydøstlige Tyrkiet.

Hundredvis af mennesker er blevet dræbt i Tyrkiet, siden en våbenhvile mellem PKK og de tyrkiske sikkerhedsstyrker brød sammen i juli. Konflikten mellem PKK og de tyrkiske sikkerhedsstyrker begyndte i 1984 og har kostet over 40.000 mennesker livet.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip