Tre mænd er sigtet for 50 indbrud på Sjælland

Tre albanske mænd er kommet rejsende til Danmark alene med det formål at begå organiseret indbrudstyveri, fastslår politiets Taskforce Indbrud i en pressemeddelelse.

Mændene blev anholdt i marts og sigtet for fem indbrud. Efter tre måneders efterforskning har politiet udvidet sigtelsen mod dem til omkring 50 indbrud af grov beskaffenhed forskellige steder på Sjælland.

- Sagen har vist, at visse grupper af gerningsmænd efter politiets opfattelse står bag et betydeligt antal indbrud, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen, der er leder af Taskforce Indbrud.

Med base i København kørte de tre mænd rundt på Sjælland i lejede biler og begik indbrud.

Ifølge politiet udviste de stor forsigtighed og tog mange forholdsregler for ikke at blive afsløret og pågrebet. Derfor betragter politiet de mistænkte indbrudstyve som meget velorganiserede.

De indbrud, som mændene nu er sigtet for, fandt sted i marts. Der er tale om indbrud i villaer i blandt andet Helsingør, Bjæverskov, Rønnede, Tureby, Præstø, Tølløse, Mørkøv, Ringsted, Slagelse, Næstved, Fuglebjerg, Stensved og Vordingborg.

I villaerne er de især gået efter kontanter, smykker, it-udstyr og andre let omsættelige varer.

Taskforce Indbrud har nu afsluttet efterforskningen mod mændene, og det er nu op til anklagemyndigheden at vurdere, i hvilket omfang der skal rejses tiltale mod mændene, så sagen kan blive behandlet i retten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip