Troels Lund: Forhandlinger om planlov er ikke sat i stå

Skrevet af admin

26/04/2016

Dagens topnyheder

Det har ingen betydning, at en liberalisering af planloven først kan lovbehandles i næste folketingssamling efter sommerferien, for aftalen ventes at falde på plads i maj.

Det betyder til gengæld, at der kommer en længere høringsperiode, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

- Det kommer ikke til at betyde så meget, for det er min plan, at ændringerne af planloven kan træde i kraft i 2017. I bund og grund kommer det ikke til at have den store indvirkning på, hvad kommunerne har mulighed for.

- Det er fortsat min plan, at vi i løbet af maj måned har en politisk aftale på plads, som betyder, at vi kan give en håndsrækning til kommunerne, siger han.

En liberalisering af planloven er en del af vækstpakken, der også består af landbrugspakken og de 150 millioner kroner, der var afsat til vækstinitiativer på finansloven i 2016.

Det er i forvejen et politisk tungt efterår, der venter regeringen, som skal tage fat på en skattereform, pensionsreform, ejendomsvurderinger, PSO-afgift og endelig forhandlingerne om finansloven.

Men det får næppe betydning, for en aftale om en liberalisering af planloven er på plads inden sommerferien, lyder det.

Og så loves der en ekstra lang høringsperiode.

- Forhandlingerne har taget lidt længere tid, men det er også i respekt for, at de ting, vi forhandler nu, er noget, der kommer til at forandre den måde, man laver planlægning på i Danmark.

- Derfor er det min plan med en lang og grundig høring i løbet af sommeren, siger Troels Lund Poulsen uden at ville komme ind på, hvad der trækker ud.

- Jeg har ikke tænkt mig at bruge Ritzau til at fortælle om de politiske forhandlinger, der foregår hos mig, siger han.

Når det handler om høringsperioder, har regeringen før haft ørerne i maskinen. Det mødte stor forargelse, da en ny asylaftale blev hastebehandlet uden en formel høring på få dage før jul. Normalt er der afsat minimum fire uger til at behandle et forslag.

Det var "ikke optimalt", men nødvendigt på grund af flygtninge- og migrationsstrømmen, lød det.

/ritzau/