Trump tror ikke på noget godt forhold til Cameron

Allerede inden Donald Trump formelt er valgt til at blive Det Republikanske Partis præsidentkandidat i USA, er der alvorlige kurrer på tråden mellem ham og USA's traditionelt stærkeste allierede, Storbritannien.

Trump svarer mandag i et interview med den britiske tv-station ITV skarpt på en række udtalelser fra premierminister David Cameron, der har betegnet ham som "splittende, dum og forkert på den", efter at den republikanske ejendomsmatador erklærede, at han som præsident midlertidigt vil forbyde alle muslimer adgang til USA.

- Det ser ud som om, vi ikke vil få noget særligt godt forhold. Men hvem ved, siger Trump, som bliver spurgt, hvordan situationen ser ud, hvis han vinder præsidentvalget i USA 8. november.

- Jeg håber, at jeg vil få et godt forhold til ham. Men det lyder, som om han ikke er villig til at gøre noget ved problemet, siger han.

Lidt tidligere i interviewet har Trump ellers bedyret, at han er ligeglad med, hvad Cameron har sagt.

USA er Storbritanniens nærmeste allierede, og politiske ledere fra begge lande har ofte talt om et særligt forhold mellem de to lande.

Cameron afviste tidligere på måneden at trække sine udtalelser om "splittende, dum og forkert på den" tilbage. Men han tilføjede, at Trump fortjente respekt for at have klaret sig så overbevisende gennem de republikanske primærvalg.

Trump insisterer i interviewet på, at han "ikke er dum, tværtimod", og han afviser, at han er en splittende kandidat. Han kalder sig selv en person, der forener.

- Vi har et enormt problem med radikal islamistisk terror, svarer han på spørgsmålet om, hvorfor han vil forbyde muslimer indrejse i USA.

- Verden er ved at springe i luften, og det er ikke folk fra Sverige, der laver ødelæggelserne, okay. Så vi har et ægte problem.

Om den britiske folkeafstemning 23. juni om ja eller nej til EU siger han:

- Jeg har beskæftiget mig med EU, og det er meget, meget bureaukratisk. Det er meget, meget vanskeligt. Hvad angår Storbritannien, så vil jeg sige, "hvad skal I bruge det til?". Men igen, lad folk træffe deres eget valg.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip