Tunesien: Rejseadvarsel er hvad terroristerne ønsker

Tunesien kritiserer Storbritanniens beslutning om at opfordre britiske turister til at forlade det nordafrikanske land.

Det ødelægger turistindustrien og får turisterne til at flygte ud af landet, og det er "hvad terroristerne ønsker", lyder det fra Nabil Ammar, som er Tunesiens ambassadør i Storbritannien.

- Ved at skade turismen og få turisterne til at forlade landet, ødelægger de hele sektoren og sender så mange mennesker ud i arbejdsløshed og videre ud på gaderne, siger ambassadøren.

- En af kilderne til terrorisme er mangel på håb, siger han.

Premierminister Habib Essid siger, at han har tænkt sig at tale med sin britiske kollega, David Cameron, for at forklare, hvad tunesiske myndigheder har sat i værk for at forbedre sikkerheden, siden en bevæbnet mand mejede 38 turister ned på en strand i Sousse i sidste måned.

30 af de 38 dræbte var briter.

Habib Essid siger, at han frygter, at den opdaterede britiske rejsevejledning, hvor udenrigsministeriet i London advarer mod at tage til Tunesien, vil få andre lande til at følge trop.

- Tunesien vil samarbejde om at evakuere briter, og vi vil beskytte dem, der ønsker at blive, siger Essid.

Fredag opdaterede det danske udenrigsministerium sin rejsevejledning. Nu fraråder Danmark alle unødvendige rejser til Tunesien og opfordrer de danskere, der opholder sig i Tunesien, til at forlade landet.

Også Irland har opfordret sin borgere til at forlade Tunesien, mens udenrigsministeriet i Paris nøjes med at bede sin borgere udvise forsigtighed under besøg i Tunesien.

Storbritanniens udenrigsminister, Philip Hammond, siger, at han håber, at Storbritannien snart kan ændre rejsevejledningen for Tunesien igen, men at det vil komme an på en vurdering af sikkerheden i landet.

Blodbadet på stranden i Sousse den 26. juni kom på et tidspunkt, hvor Tunesien var ved at komme ovenpå igen efter en politisk ustabil periode efter præsident Zine el-Abidine Ben Alis fald for fire år siden.

Landets turistminister har vurderet, at angrebet vil koste Tunesien over en halv milliard dollar i tabte turistindtægter.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip