Tusinder demonstrerer mod racisme i Tyskland

Skrevet af admin

19/06/2016

Dagens topnyheder

Tusinder af mennesker dannede søndag kæder i flere byer i Tyskland i protest mod racisme og for at vise deres opbakning til menneskerettighederne.

Demonstrationen - "Hånd i hånd mod racisme" - blev arrangeret, efter Tyskland har oplevet en stigning i antallet af hadforbrydelser mod flygtninge og migranter, der er kommet til landet.

Antallet af angreb mod asylcentre i Tyskland er femdoblet i 2015 i forhold til året inden. Fremmedhadet er steget i takt med, at der i løbet af hele 2015 kom 1,1 millioner migranter og flygtninge til Tyskland.

Arrangørerne bag søndagens manifestationer vurderer, at mindst 20.000 mennesker i alt deltog i protesterne i Berlin, Hamburg, München, Leipzig og Bochum, mens tysk politi sætter tallet til omkring 10.000 sammenlagt i de fem byer.

Reiner Hoffmann, der er leder af fagforeningen DGB, siger at det store fremmøde viser, at mange tyskere stadig mener, at migranter og flygtninge skal bydes velkommen til landet.

- Det store flertal i Tyskland repræsenterer åbenhed og humanisme, ikke trist racisme, siger Hoffmann.

Fagforeningen havde arrangeret demonstrationen sammen med Amnesty International, støttegruppen Pro Asyl samt en række kristne og muslimske organisationer.

/ritzau/AFP