TV2-bil smadret: Politikere oprørte over hærværk i Egedalsvænge

En tilsyneladende uskyldig underskriftindsamling i Egedalsvænge endte søndag middag med, at 25 maskerede og hætteklædte unge ødelagde en sendevogn fra TV2.
Politikere i både byrådet og på Christiansborg tager skarpt afstand fra episoden.

- Venstre i Fredensborg tager afstand fra den adfærd, der udvises blandt de unge i Egedalsvænge, der udsætter TV2’s journalister for trusler og laver hærværk mod sendevognen. Det kan ikke være meningen at TV2 skal udsættes for den behandling, når de ønsker, at lave en reportage i Kokkedal, udtaler Venstres borgmesterkandidat i Fredensborg Thomas Elgaard.

Også Socialdemokraternes Karen Hækkerup mener, sagen er kørt af sporet, når det ender med hærværk og chikane.

- Det der sker nu, er bestemt ikke på demokratiske vilkår, og det er helt ude af proportioner! Til jer der laver ballade - hold nu op, og udvis dog lidt respekt for det danske demokrati og traditioner. Tilbage til bestyrelsesbordet, hvor der tales om tingene. Tror alle er bedre tjent med juletræer i Kokkedal fremfor blå blink, skriver folketingsmedlemmet blandt andet på sin facebookprofil.

En gruppe beboere havde i lyset af sagen om det nedstemte juletræ taget initiativ til at lave en underskriftindsamling mod hele den siddende bestyrelsen i Egedalsvænge. En journalist og en kameramand fra TV2 var  søndag formiddag taget med for at dække indsamlingen, da omkring 25 unge ballademagere kastede brosten på sendevognen og smadrede den.  

Dagens Gossip

Dagens TV