Tyrkiet har planer om angreb på IS sammen med USA

Tyrkiets udenrigsminister siger, at regeringen har planer om en fælles operation med USA for at trænge militante fra Islamisk Stat væk fra områder, som støder op til den tyrkiske grænse til Syrien.

Udenrigsminister Feridun Sinirlioglu oplyser til det statslige anatolske nyhedsbureau, at militante fra IS stadig er tæt på en del af Tyrkiets grænse til det nordlige Syrien.

- Vi har visse planer om at få tilendebragt Islamisk Stats kontrol over en zone ved vores grænse, siger han uden at oplyse yderligere detaljer - ud over at fastslå, at planerne vil blive ført ud i livet sammen med USA.

- Når disse planer er gennemført, vil vores operationer fortsætte med mere og mere intensitet. Det vil blive klart i de kommende dage, siger den tyrkiske udenrigsminister.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger til den amerikanske tv-station CNN, at "vi går sammen med tyrkerne i en operation, som skal lukke 98 kilometer af den del af grænsen, som stadig ikke er sikret mod IS."

USA bruger blandt andet den store tyrkiske flybase Incirlik til angreb på Islamisk Stat i Syrien.

Situationen i Syrien kan blive ændret ved, at Tyrkiet har ændret kurs over for konflikten. Det har stor betydning, at koalitionen mod Islamisk Stat kan bruge kampfly fra en tyrkisk flybase og angribe med meget større effekt.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip