Tyrkisk skepsis om aftale med splittet EU før topmøde

Tyrkiet tør ikke nære håb om en stærk aftale med EU-landene om flygtningekrisen på det forestående topmøde i Bruxelles torsdag og fredag.

Der er simpelthen for mange og for delte holdninger i Europa ifølge en tyrkisk regeringskilde, som nyhedsbureauet Reuters har talt med.

- Det bliver svært at opnå et resultat på topmødet, men ikke umuligt. Årsagen er, at der er for mange aktører på EU-siden, siger kilden, som nyhedsbureauet Reuters har talt med.

Tyrkiet har ifølge den anonyme kilde ingen planer om at smide flere krav på bordet under mødet med de 28 stats- og regeringschefer i EU.

Skulle der komme nye krav fra EU-siden, er Tyrkiet klar til at diskutere dem. Men tyrkerne ønsker ikke at se et land som Cypern blokere for en aftale.

- Det bør ikke tillades, at enkelte lande opfører sig på en måde, så det kan blokere for fremskridt, siger den tyrkiske kilde med direkte henvisning til Cypern.

EU's stats- og regeringschefer mødes torsdag for at blive enige om et tilbud, man fredag vil præsentere for Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu.

Angiveligt har et besøg af EU-præsident Donald Tusk tidligere på ugen i Ankara ikke løst de udeståender, der er mellem parterne.

Grundtanken i en kommende aftale er, at Tyrkiet skal bremse flygtningestrømmen til Europa til gengæld for at større milliardbeløb. Disse penge skal bruges til, at Tyrkiet kan tage sig godt af flygtningene i Tyrkiet.

Tyrkerne skal også stoppe migranter, der tager over havet til Grækenland. Og de skal tage dem tilbage, mens EU til gengæld skal modtage syriske flygtninge fra Tyrkiet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip