U2 aflyser koncert i Paris lørdag

Den irske rockgruppe U2 har i kølvandet på fredagens angreb i Paris aflyst bandets koncert i byen lørdag.

- Som en konsekvens af den fortsatte undtagelsestilstand i hele Frankrig, vil U2-koncerten planlagt for 14. november ikke blive holdt, skriver gruppen på sin hjemmeside.

Frankrigs præsident, François Hollande, erklærede i en særudsendelse på fransk tv sent fredag aften landet i undtagelsestilstand. Han oplyste samtidig, at alle landets grænser er lukket.

Bono og de øvrige medlemmer af U2 befandt sig i Paris, da den franske hovedstad blev forvandlet til noget, der mindede om en krigszone.

- Vi så til i vantro og chok, da begivenhederne udfoldede sig i Paris. Alle ofrene og deres familier er i vores hjerter, skriver U2.

Koncerten skulle have fundet sted i Bercy Arena. Spillestedet ligger i en afstand på cirka fem kilometer fra Bataclan-teatret, hvor det mest blodige af de adskillige angreb fandt sted.

Omkring 100 mennesker mistede livet, efter at ukendte mænd bevæbnet med automatvåben gik til angreb under en koncert.

En politiaktion afsluttede den efterfølgende gidseltagning på spillestedet. Under aktionen omkom fire formodede gerningsmænd.

Ifølge franske medier begik tre af mændene selvmord ved at udløse bombeveste. En fjerde blev angiveligt dræbt af politiet.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip