U21-reserve ser frem til startplads mod Serbien

Han havde håbet at blive udvalgt til at spille venstre back for U21-landsholdet ved EM, men sådan blev det ikke i de to første kampe.

Landstræner Jess Thorup valgte Jonas Knudsen frem for Riza Durmisi, men med førstnævntes karantæne i tirsdagens kamp mod Serbien, er Brøndby-spilleren den logiske afløser til kampen i Prag.

- Jeg har følt mig i god form, siden vi kom, og jeg havde håbet på at få en rolle fra start.

- Sådan skulle det ikke være, men nu ser jeg frem til kampen mod Serbien. Og så vil jeg bruge det lille nederlag som motivation til at vise, hvad jeg kan.

- Jeg skal ikke gøre noget ekstra for at vise, at jeg vil starte inde i den næste kamp, det handler om en sejr over Serbien, siger Riza Durmisi.

Den 21-årige back er med 57 kampe den spiller i EM-truppen, der har spillet næstflest U-landskampe. Kun Lasse Vigen Christensen har flere med i alt 69 kampe.

Riza Durmisi er en del af den talentfulde årgang, der er født i 1994, og som også tæller blandt andre Viktor Fischer, Yussuf Poulsen og Christian Nørgaard.

I alt syv spillere i truppen var med til at spille EM og VM med U17-landsholdet for fire år siden, heriblandt Riza Durmisi.

Han oplevede modgang i begyndelsen af foråret, hvor Brøndby-træner Thomas Frank foretrak Patrick da Silva som venstre back. Senere erobrede Riza Durmisi dog pladsen tilbage.

- Jeg lærte noget af at sidde ude i de første otte kampe. Jeg blev ved med at træne rigtig godt og var fokuseret.

- Man ved aldrig, hvornår man får chancen, og nu kommer min mod Serbien. Nu handler det om at gribe den.

- Men først og fremmest er det bare så vigtigt, at vi får den sejr over Serbien, alt andet kan være lige meget, siger Riza Durmisi.

Danmark er sikker på en plads i semifinalerne med en sejr over serberne. Uafgjort er nok, med mindre Tjekkiet samtidig besejrer Tyskland, der fører gruppe A med fire point.

Danmark og Tjekkiet har begge tre point, mens Serbien er sidst med et point.

/ritzau/

Dagens Gossip