Uefa-chef støtter Platinis kamp for at rense sit navn

Skrevet af admin

08/01/2016

Dagens topnyheder

Generalsekretæren for Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, Gianni Infantino, støtter den suspenderede Uefa-præsident Michel Platinis kamp for at få renset sit navn.

Platini valgte torsdag at opgive sit forsøg på blive præsident i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, og han udtalte i den forbindelse, at han vil fokusere på at rense sit navn.

- Jeg forstår og respekterer til fulde Platinis beslutning om at droppe kandidaturet til præsidentposten i Fifa.

- Jeg ønsker ham held og lykke med sit forsøg på at rense sit navn, og jeg støtter ham i hans ret til en fair rettergang, siger Infantino i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

Gianni Infantino er kandidat til at blive præsident i Fifa. Italieneren havde på forhånd sagt, at han ikke ville stille op til præsidentvalget, hvis Michel Platini fik løftet sin suspendering. Det skete ikke, og torsdag trak Platini sig.

Michel Platini modtog sin straf som følge af en suspekt betaling på to millioner schweizerfranc fra Fifa til hans konto.

Gianni Infantino varsler, at han vil kæmpe for at få fodbold på dagsordenen igen i det skandaleramte Fifa.

- Jeg er bevidst om det store ansvar, jeg har over for alle, der elsker fodbold. Jeg ser frem til at bygge det Fifa, de har lyst til at se. Et Fifa hvor fodbold er hjertet i foretagendet, siger Infantino.

Ud over Infantino er der følgende kandidater til præsidentposten i Fifa.

* Sheikh Salman bin Ebrahim Al Khalifa fra Bahrain

* Den sydafrikanske politiker Tokyo Sexwale

* Den tidligere Fifa-vicepræsident prins Ali bin Al Hussein fra Jordan

* Jerome Champagne, en tidligere vicegeneralsekretær i Fifa.

Præsidentvalget i Fifa er den 26. februar.

/ritzau/