Ukraine bekræfter: Tre aktivister døde i Kijev

Tre aktivister er onsdag blevet dræbt under protester i den ukrainske hovedstad Kijev. Det bekræfter den ukrainske rigsadvokat.

To demonstranter er dræbt af skud, mens den tredje døde efter et fald fra taget på et fodboldstadion.

De kaotiske scener i det centrale Kijev brød ud, da Ukraines politi brød gennem barrikader, der var opstillet af aktivisterne.

Politifolk kastede flere chokgranater i det område, hvor demonstranterne stod, da aktivisterne begyndte at kaste med sten. Demonstranter svarede igen med molotovcocktails.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters blev to af de dræbte fundet med under tre timers mellemrum på et nationalt bibliotek, der ligger tæt på det område, hvor der siden søndag har været sammenstød med aktivisterne. Begge de dræbte havde skudsår.

Den tredje demonstrant døde, da han faldt ned fra taget på et fodboldstadion.

Den ukrainske premierminister Mykola Azarov anklager lederne fra landets opposition for at opildne til demonstrationerne. Han kalder demonstranterne for "terrorister", og fastslår, at "alle lovovertrædelser vil blive straffet".

EU's udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, fordømmer den eskalerende vold, og hun opfordrer parterne til dialog.

Situationen i Ukraine har været ustabil siden november, da landets regering og præsident Viktor Janukovitj afviste at underskrive en handels- og associeringsaftale med EU.

De seneste demonstrationer begyndte i protest mod en ny lov, der gør det yderst vanskeligt at demonstrere i landet. Loven blev vedtaget i sidste uge og trådte i kraft tirsdag.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip