Ukraines Janukovitj vil mødes med eks-præsidenter

Ukraines præsident, Viktor Janukovitj, bakker op om idéen om at mødes med tre tidligere præsidenter for at diskutere den kriseramte politiske situation i landet.

Det oplyser præsidentens pressetjeneste mandag ifølge AFP.

- Viktor Janukovitj støtter dette initiativ. Det er hans opfattelse, at sådan et møde kan blive platform for en fælles forståelse, skriver tjenesten.

Det er Ukraines første præsident, Leonid Kravtsjuk, der har foreslået, at de fire præsidenter mødes omkring et rundt bord, da "det kan være et sted, hvor man kan opnå forståelse".

Mødet, hvor Ukraines nøgleudfordringer vil blive drøftet, skal efter planen løbe af stablen tirsdag. Og mødet får - ud over Janukovitj og Kravtsjuk - deltagelse af de tidligere præsidenter Leonid Kuchma og Viktor Jusjtjenko.

Omkring 200.000 demonstranter var søndag samlet på gaderne i hovedstaden Kijev til en ny demonstration mod Janukovitj, der har afvist en EU-aftale til fordel for et tættere samarbejde med Rusland.

En omfattende frihandels- og associeringsaftale mellem Ukraine og EU skulle være underskrevet ultimo november efter flere års forhandlinger, men blot en uge før meddelte den ukrainske regering, at den alligevel ikke var klar til underskrift.

Det skete med forklaringer om, at der ikke fulgte penge nok med aftalen, og at der er brug for mere tid til at afklare handelsspørgsmål med Rusland.

/ritzau/

Dagens Gossip