Ulven er spottet ved Brædstrup

Ulven er nu nået til Horsens Kommune. Ulven er set i Løvet, få kilometer fra Brædstrup, hvor spor fra ulven er observeret.

Der vil komme flere ulve til Danmark, og ulven kan blive en fast del af Horsens Kommunes natur.

Men selvom ulven er problematisk i forhold til for eksempel fårehold, kan ulven også føre til bedre natur, lyder det fra Jan Kunstmann, Naturområdet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - klik her og deltag nu

- Ulven er en såkaldt nøgleart og kan have stor betydning for såvel dyrelivet som vegetationen. Ulven vil gå efter syge eller skadede hjorte og kan dermed være med til at øge sundheden hos rådyr og kronvildt. Resterne af de nedlagte dyr vil samtidig være vigtig føde for blandt andet grævling og rød glente, siger Jan Kunstmann.

Ifølge Jan Kunstmann kan ulvens tilstedeværelse også have en gunstig virkning på vegetationen.

- Når byttedyrene spredes og presses ud i åbne områder, hvor de bedre kan spotte ulven, vil de derfor græsse mere på de åbne arealer. Derved forventes en forbedring af naturområderne. Ulven kan desuden anspore os til helt andre og mere spændende oplevelser i naturen. For eksempel kan en udflugt for hele familien med chancen for at se et glimt af ulven eller måske spor efter den i skovbunden give forøget indhold på skovturen, mener Jan Kunstmann der samtidig gerne vil mane alle angstfulde tanker om ulve i jorden:

- Ulve angriber som hovedregel ikke mennesker. I Europa lever der over 20.000 ulve og på trods af det, er der inden for de sidste 50 år kun rapporteret om enkelte angreb.

I følge et EU-direktiv er Horsens Kommune - i lighed med landets øvrige kommuner - forpligtet til at beskytte ulven.

 

Dagens Gossip