Ungarn lukker grænsen for migranter i nat

Ungarn lukker grænsen mod Kroatien ved midnat for at dæmme op for de tusindvis af flygtninge og migranter, der dagligt ankommer til ved grænsen, oplyser Ungarns udenrigsminister, Peter Szijjarto.

Han tilføjer, at EU-topmødet i Bruxelles ikke har resulteret i en beslutning om at beskytte Grækenlands grænser, og derfor mener Ungarn, at landet skal beskytte Schengen-områdets ydre grænser.

Ungarn har informeret sine nabolande Kroatien, Slovenien, Polen, Slovakiet og Østrig om beslutningen, siger Szijjarto.

I stedet vil der blive oprettet to transitzoner ved grænsen, hvor det er muligt at søge om asyl, siger ministeren.

Det vil kun være muligt at krydse grænsen ved de officielle grænseovergange.

Samtidig viser nye tal for Den Internationale Organisation for Migration (IOM), at flere end 613.000 mennesker er rejst over Middelhavet til Europa i år.

Langt de fleste - 473.000 - er ankommet til Grækenland, hvorfra størstedelen rejser videre nordpå. Hundredtusinder af dem har kurs mod Tyskland eller andre lande i det nordlige Europa. De vælger en rute, der går gennem Balkan-landene og videre gennem Ungarn.

Omkring 137.000 migranter og flygtninge er ankommet til Italien i år, viser tallene fra IOM, mens Spanien og Malta kun har modtaget omkring 3000 hver.

3117 mennesker er omkommet i forsøget på at krydse Middelhavet i år, siger IOM. Det er næsten lige så mange som i hele 2014.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip