Unge SF'ere: Indfør den franske 75-procent-skat herhjemme

SF’s ungdomsorganisation, SFU, opfordrer nu den danske regering til at kopiere det skatteforslag, som den franske præsident, François Hollande, søndag fik godkendt i Frankrig.

Det franske forfatningsråd har accepteret Hollandes plan om, at firmaer skal betale en skat på 75 procent, hvis de betaler en medarbejder en million euro eller mere om året. Det svarer til en løn på godt 7,45 millioner kroner.

Forslaget har været en mærkesag for det franske socialistparti.

Og hos SFU opfordrer man til, at den danske regering kopierer den franske ordning og hæver skatten for de rigeste danske firmaer.

Den ekstra skatteindtægt skal ifølge de unge socialisters landsformand, Carl Valentin, bruges på at bekæmpe fattigdom.

- Det lader til, at franskmændene har forstået, at overklassen skal bidrage noget mere, hvis vi vil sikre en retfærdig fordeling af kriseregningen. Det kunne vi lære noget af i Danmark, udtale Carl Valentin i en pressemeddelelse.

- Størstedelen af de superrige i vores samfund har tjent deres penge på andre menneskers arbejde. Det mindste, de kan gøre, er at betale lidt af det tilbage til samfundet.

Kritikerne af den ekstra beskatning beskylder den franske regering for at føre hetz mod de rigeste i samfundet.

Men den kritik rammer ved siden af målet, mener SFU's formand.

- Det her handler ikke om at straffe nogen for at være rige. Det handler om retfærdighed.

- I Danmark har vi endnu engang slået rekorden i, hvor mange der søger julehjælp, og tusindvis af børn vokser op i fattigdom. Samtidig er der mennesker, der har flere penge, end man nogensinde får brug for. Det er ikke fair, siger Carl Valentin.

Ifølge den franske regering vil den nyindførte beskatning berøre omkring 470 virksomheder og omkring 1000 mennesker.

/ritzau/

Dagens Gossip