USA-ledet koalition afviser at have ramt syrisk militærbase

Den internationale koalition, som bekæmper Islamisk Stat i Irak og Syrien, afviser mandag, at den har ramt en syrisk militærbase og dræbt fire.

Det var ellers, hvad Syriens Observatorium for Menneskerettigheder og styret i Syrien oplyste tidligere mandag.

Yderligere 13 er angiveligt blevet såret under angrebet. Men det bliver altså afvist af en talsmand for den USA-ledede koalition.

- Vi er bekendt med forlydenderne fra Syrien, men vi har ikke udført angreb i den del af Deir al Zor-provinsen i går. Så vi ser ingen beviser, siger oberst Steve Warren, der er talsmand.

Ifølge ham har koalitionen kun rettet angreb mod Deir al Zor-provinsen søndag, men de var 55 kilometer længere væk end det område, hvor styrkerne angiveligt blev dræbt.

- Vi ramte 55 kilometer væk fra det område, som syrerne siger blev ramt. Det var det eneste område i Deir al Zor, som vi ramte i går.

- Der var ingen mennesker i området, og alt, hvad vi ramte, var en brønd, tilføjer han.

I et brev til FN's Sikkerhedsråd og generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer Syriens udenrigsministerium hændelsen, som kaldes for "åbenlys aggression".

Ifølge brevet har tre syrere mistet livet.

En syrisk militærkilde sagde under anonymitet til AFP, at angrebet fandt sted natten til søndag og også ramte to kampvogne.

Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder kostede angrebet fire personer livet. Ydermere lyder det, at det er er første gang, at koalitionens bomber rammer syriske styrker.

Det syriske styre har jævnligt kritiseret koalitionens angreb og kaldt dem ineffektive og illegale, fordi de ikke er koordineret med Syrien.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip