USA's østkyst begynder oprydning efter snestorm

Skrevet af admin

24/01/2016

Dagens topnyheder

Den enorme snestorm, der ramte USA's østkyst ved weekendens begyndelse, er søndag drevet videre ud over Atlanterhavet.

Tidligt søndag morgen lokal tid blev kørselsforbuddet i New York ophævet, og et par timer senere var de fleste tog- og buslinjer igen oppe at køre efter at have været indstillet det meste af weekenden.

Ved midnat lørdag var der faldet 68 centimeter (26,8 inches) sne i Central Park, hvilket er det næststørste snefald i byen nogensinde. I 2006 blev der målt 68 centimeter (26,9 inches), oplyser The National Weather Service.

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, siger, at søndag bliver en stor oprydningsdag. Han opfordrer samtidig indbyggere til at holde sig fra gaderne, så byens vejberedskab kan rydde dem.

- Snemasserne vil være hos os nogen tid endnu, men det kommer til at se meget bedre ud i løbet af de næste 24 timer, siger han til ABC News ifølge Reuters.

Imens er der de seneste dage faldet 45,2 centimeter sne i Washington, hvilket tangerer det fjerdestørste snefald i hovedstadens historie.

2000 mennesker har allerede meldt sig til at hjælpe med at grave byen fri af sne. Ifølge borgmester Muriel Bowser er der dog brug for yderligere 4000 frivillige til at skovle sne.

Mens tusindvis af fly til og fra Washington fortsat er aflyst søndag og mandag, er flyene så småt begynde at lande i John F. Kennedy-lufthavnen i New York igen.

United Airlines oplyser, at selskabet gradvist vil begynde at genoptage flyvningerne til og fra Washington mandag.

Mindst 19 personer er omkommet som følge af den usædvanligt voldsomme snestorm.

Myndighederne melder om 13 dræbte i vejrrelaterede bilulykker i Arkansas, North Carolina, Kentucky, Ohio, Tennessee og Virginia lørdag. En person døde i Maryland og tre døde, da de skovlede sne i New York. To er døde som følge af nedkøling i Virginia.

Yderligere mistede hundredtusindvis af huse i det østlige USA strømforsyningen under stormen på grund af ødelagte elledninger.

/ritzau/Reuters