Utallige kunder har klaget over Rema 1000: Nu har Fødevarestyrelsen truffet beslutning

Skrevet af Nicolai Haugsted

24/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et populært produkt fra dagligvarekæden har vakt debat. Fødevarestyrelsen er nu kommet frem til konklusion.

Dagens topnyheder

Fars? Filet? Hakket kød? Der er mange ting man kan gøre med fisk. Men hvor væsentlig er det at kunne kende - og dermed markedsføre - det rigtige produkt?

Rema 1000's seneste kontrovers over salget af hakket fiskekød markerer et vigtigt øjeblik i dansk fødevarelovgivning.

Forbrugere blev overraskede ved at finde produkter på hylderne, der var mærket som "fiskefilet", men som i virkeligheden bestod af hakket fisk sammensat af forskellige stykker – og nogle gange forskellige arter.

Fødevarestyrelsens Fødevarechef i Nord, Lasse Guldbrandsen, har nu klargjort regulativerne overfor B.T.:

"Vi vurderer med afsæt i EUs mærkningsregler, at man godt kan have et produkt, der er sammensat af flere stykker fisk og så kalde det for fiskefilet, uden det er vildledende."

Det står nu klart, at så længe disse produkter tydeligt angiver, at de er sammensat af flere stykker fisk, er det tilladt at markedsføre dem under betegnelsen fiskefilet. Det nytilføjede krav hjælper med at sikre, at forbrugerne ikke vildledes om produktets natur, hvilket er en hovedbekymring blandt kritikere.

I kølvandet på forbrugerreaktioner og medieopmærksomhed har producenten Taabbel besluttet at revidere deres produktbetegnelser, der tidligere blev markedsført som 'Ovnklare fiskefileter'.