Utilfreds FCN-træner: Kendelserne har været imod os

FC Nordsjælland skuffede i årets sidste kamp, da holdet hjemme tabte med 0-2 til Brøndby i Alka Superligaen.

Martin Vingaard scorede godt nok i anden halvleg, men hans mål blev annulleret for offside efter en særdeles tvivlsom kendelse.

Det opridser ifølge træner Olafur Kristjansson meget godt FC Nordsjællands efterår, hvor netop dommerkendelser ifølge FCN-træneren flere gange er gået imod FC Nordsjælland.

- Kigger man på vores tidligere kamp mod Brøndby, blev vi bortdømt med et straffespark, der ikke var der. Vi kan kigge på en kamp i Esbjerg, hvor bolden blev sparket i ansigtet på Andreas Maxsø, men hvor de fik straffespark, siger træneren.

Man siger gerne, at dommerkendelserne udligner sig over en hel sæson, men den køber FC Nordsjællands træner ikke.

- Den der køber jeg slet ikke. Vi skal stille større krav. Hvis der er tvivl om offside, skal det komme angriberen til gode, og det har jeg ikke set i denne sæson, siger Kristjansson.

- Jeg kan komme med ti eksempler fra den her sæson, hvor der bliver dømt offside mod os, men hvor spillerne var tre-fire meter på den rigtige side. Det er ikke godt nok, siger FCN-træneren.

Olafur Kristjansson understreger dog, at han først og fremmest kigger på det FC Nordsjælland selv kan rette op på fra efterårets 18 kampe.

- Jeg tager først og fremmest fat i de ting, vi kan gøre bedre. Det er effektiviteten og så at gardere os lidt bedre mod modstandernes offensiv, siger Kristjansson.

- Dommerkendelserne kan jeg ikke gøre noget ved, men jeg kan have en holdning til dem. Jeg synes, at vi har fået mange kendelser imod os i denne efterårssæson.

Kristjansson mener, at nederlaget til Brøndby var et sigende billede på hele efterårssæsonen.

- Jeg synes, at denne kamp opsummerer vores efterårssæson. I det første kvarter skabte vi rigtig gode chancer, men var ikke effektive nok, siger træneren.

- Så indkasserede vi et mål på en standardsituation, som vi ellers har været dygtige til at forsvare i denne sæson. Kort efter kom de på 2-0, men vi må bare konstatere, at effektiviteten i vores spil ikke har været god nok, især ikke på hjemmebane.

- Jeg synes stadig, at vi var det bedste fodboldhold på banen, og vi gjorde de ting, vi stod inde for og gerne ville. Men man kan også kigge på, at der er kendelser i kampen, som ikke gik vores vej, siger FCN-træneren.

FC Nordsjælland ser ud til at overvintre på ottendepladsen i Superligaen. Får Viborg point mod AaB mandag, dumper FCN dog ned på niendepladsen.

/ritzau/

Dagens Gossip