Valutafond bakker op om advarsler mod britisk nej til EU

Skrevet af admin

13/05/2016

Dagens topnyheder

Lederen af Den Internationale Valutafond, IMF, Christine Lagarde, advarer om, at det vil ramme den britiske økonomi "ret så hårdt" eller "meget, meget hårdt", hvis briterne beslutter sig for et "brexit" - et farvel til EU ved folkeafstemningen den 23. juni.

- Alt efter hvilken hypotese man anvender, så går det fra "ret så dårligt" og til "meget, meget dårligt," siger Lagarde og pointerer, at IMF venter faldende vækst ved et britisk nej til EU.

IMF har samtidig advaret om, at Storbritannien risikerer at blive fanget i en selvforstærkende cirkel med svagere og svagere økonomisk vækst og faldende priser på ejendomme og på aktier.

Ifølge Lagarde kan det føre til en "teknisk recession" i Storbritannien. Omvendt vil der ifølge IMF komme et opsving i anden halvdel af dette år, hvis Storbritannien forbliver medlem af EU.

Den vestlige, økonomiske samarbejdsorganisation OECD sagde i en nylig rapport, at en britisk udmeldelse betyde, at den gennemsnitlige brite i 2020 vil være gået ned i løn med et beløb, der svarer til en månedsløn.

- Storbritannien vil ikke få bedre økonomiske aftaler uden for EU, hedder det i OECD-rapporten om konsekvenserne af en eventuel brexit - betegnelsen for en britisk udmeldelse af EU.

Tysklands finansminister, den konservative veteranpolitiker Wolfgang Schäuble, sagde for nylig til BBC, at "et britisk nej vil betyde en årrække med de vanskeligste forhandlinger".

- Forhandlingerne vil både være vanskelige for briterne og for EU. Og en sådan usikkerhed vil i årevis være gift for økonomien i Storbritannien, på det europæiske kontinent og for den globale økonomi, sagde han.

/ritzau/AFP