Vandrende flygtninge spærrer sønderjysk motorvej

Skrevet af admin

09/09/2015

Dagens topnyheder

Politiet har spærret den sønderjyske motorvej E45 i begge retninger syd for Kliplev, fordi en større gruppe flygtninge har forladt deres opholdssted og nu vandrer på motorvejen. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ifølge Vejdirektoratet er det i øjeblikket strækningen mellem afkørsel 75 Bov og afkørsel 73 Kliplev, der er lukket.

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvor mange flygtninge der er tale om.

- Det er noget, der er sket lige nu og her, og det vigtigste har været at få spærret af, så der ikke var nogen, der bliver påkørt, siger Lisa Dissing, der er sekretariatschef i Syd- og Sønderjyllands politi.

Heller ikke hos Vejdirektoratet er det muligt at få oplysninger om, hvor mange personer der går ad motorvejen. Men direktoratet oplyser, at der skulle være tale om personer fra en gruppe på mellem 100 til 300 personer. Formentlig er det ikke alle, der har taget motorvejen.

Hos politiet fortæller Lisa Dissing, at man af sikkerhedsmæssige årsager har valgt at lukke motorvejen midlertidigt, indtil der når tolke frem, der kan sikre dialogen.

Derudover skal der skaffes busser til at samle de gående op og fragte dem fra motorvejen.

Hun håber på, at flygtningene vil indvillige i at blive samlet op.

- Folk skulle meget gerne følge politiets anvisninger og gå op i bussen, for det er farligt at have folk gående på motorvejen. Det er ikke nogen holdbar situation, siger Lisa Dissing.

Hun fortæller videre, at hvis flygtningene ikke vil følge politiets anvisninger, må man lægge en plan derfra.

- Men hele tilgangen er stille og rolig og dialogbaseret fra vores side, siger Lisa Dissing.

Politiet er massivt til stede og arbejder på at få samling på grupperne samt at få en god dialog i gang for at få dem ind i busserne.

De har desuden sendt en vogn med vand til stedet, så de gående ikke tørster.

Vejdirektoratet oplyser til Ritzau, at man endnu ikke kan give et bud på, hvornår motorvejen vil blive genåbnet for trafik.

/ritzau/