Var helt nede og vende: Robert Hansen kunne ikke være alene med søn

Skrevet af admin

04/02/2016

Dagens topnyheder

Det er knap et år siden, at skuespilleren Robert Hansen gav tilskuere og medskuespillere et kæmpe chok, da han fik et ildebefindende under en forestilling i Tivoli.

Det viste sig at være alvorligt, og skuespilleren blev hastet til hospitalet med en ridse i kranspulsåren og gennemgik en hjerteoperation.

Vejen tilbage til et normalt liv efter operationen skulle vise sig at være hård og krævede et langt genoptræningsforløb, som et filmhold fik lov til at følge.

Programmet, der har premiere til foråret, kommer tæt på skuespillerens kamp.

- Det er meget tæt på. Det er meget følsomt og meget skrøbeligt, siger Robert Hansen og uddyber, mens blikket flakker.

- Jeg er et helt andet sted i dag, og når jeg ser programmet nu, tænker jeg "Var det virkelig så skidt"? Det er helt vildt. At jeg ikke kunne komme ud af en taxa og det der lange sygdomsforløb, hvor jeg ikke kunne være der ordentligt for min søn. Det er ret hårdt at se.

Og særligt angsten for ikke at kunne være der for sønnen Herman fyldte meget for den nu 36-årige skuespiller.

- Det første lange stykke tid kunne jeg ikke engang være alene med ham, for jeg kunne ikke løfte ham eller noget som helst. Jeg var handicappet. Helt færdig og knækket, siger han.

I dag er genoptræningsforløbet overstået, og Robert Hansen føler sig så frisk, at han har meldt sig til et powerman-løb i maj, der går ud på, at han skal løbe 10 km, cykle 60 km og derefter løbe endnu 10 km. Selv om han er ved at være tilbage, så kan skuespilleren sagtens mærke, at noget har ændret sig.

- Jeg prioriterer anderledes, og jeg kan mærke, at jeg sætter pris på andre ting. Det kan være helt simple ting som at være glad for stadig at være her.

- Jeg gør en stor dyd ud af at være så meget som overhovedet muligt sammen med min dreng. Det tænker jeg meget mere over nu og tager mere alvorligt, end jeg gjorde inden. Det har helt sikkert rykket noget, siger han.

Programmet "Robert Hansen - tilbage til livet" får premiere i løbet af foråret, og skuespilleren, der gik sit gennembrud i filmen "Kærlighed ved første hik", håber, at hans historie kan være med til at hjælpe andre.

- Jeg håber, at folk kan se det her og tænke, at man sagtens kan komme videre. For det er svært i starten, og der er jo mange, der har været igennem det samme forløb. Det er virkeligt hårdt - også psykisk, siger han.

Se traileren til programmet her: http://content.jwplatform.com/players/tmJlY7m5-ATGVYBir.html

/ritzau/FOKUS