Vej og bane flytter sammen

Det bliver det danske entreprenørselskab E. Pihl & Søn A.S., der skal bygge Banedanmarks nye kontrolcenter ved Dybbølsbro i København, som også kommer til at huse Vejdirektoratets trafikovervågning. Første spadestik tages i maj, og i efteråret 2014 skal bygningen stå klar. De første medarbejdere skal flytte ind i 2015.

Et projekt til 200 millioner
Kontrakten har en samlet værdi på lige over 200 mio. kr. Kontrolcenteret bliver en vigtig brik i jernbanens kommende signalprogram og udformes i tæt samarbejde med de to leverandører af det nye signalsystem på S-banen og i Østdanmark - Siemens og Alstom, fortæller programdirektør Morten Søndergaard, Banedanmark.

Det nye kontrolcenter bliver ni etager højt, cylinderformet og vil blandet andet rumme tre åbne kontrolrum på hver 750 kvm. Kontrolcenteret kommer til at ligge på banearealet over for Fisketorvet på Kalvebods Brygge.

Også nyt center i vest
Udover et nyt kontrolcenter i København skal der også bygges et nyt kontrolcenter i Fredericia til fremtidens jernbane i Vestdanmark. Her forventer Banedanmark at sende udbuddet ud inden sommerferien og vælge entreprenør inden efteråret.

 

Dagens Gossip