Vejle fyrer cheftræner midt i oprykningskampen

Skrevet af admin

24/04/2016

Dagens topnyheder

Svenskeren Klebér Saarenpää er med omgående virkning fortid som cheftræner i 1. divisionsklubben Vejle Boldklub.

Det skriver Vejle på sin hjemmeside, hvor formand for klubbens sportsudvalg, Gert Eg, siger følgende om fyringen:

- Det er med blødende hjerte, at vi tager afsked med Klebér Saarenpää på denne måde.

- Men både Klebér og klubben har erkendt nødvendigheden af, at der skal foretages helt ekstraordinære skridt for at bringe klubben og spillerne ud af den fastlåste situation, som de befinder sig i.

Vejle er i øjeblikket på fjerdepladsen i landets næstbedste fodboldrække og har fortsat en chance for oprykning til Alka Superligaen. Holdet kan dog være hele fem point fra en oprykningsplads, hvis Silkeborg slår Næstved senere søndag.

Torsdag tabte Vejle 0-2 i Roskilde, og ugen før blev det til et 2-3-nederlag hjemme til Helsingør. Begge Vejles bødler ligger i den tungere ende af 1. division.

Sportschef Steen Thychosen overtager trænergerningen i de sidste seks kampe.

- VB har nu bedt mig om at stå i spidsen for holdet i de sidste seks kampe. Som klubmand påtager jeg mig de opgaver, jeg bliver bedt om, og jeg har en begrundet tro på, at spillerne i respekt for Klebér Saarenpää vil yde en helt ekstraordinær indsats i sæsonens resterende kampe.

- Så må vi se, hvor langt det rækker, siger Steen Thychosen.

Den fyrede cheftræner erkender, at holdet ikke har præsteret optimalt de seneste uger, og han udtrykker derfor også forståelse for sin fyring.

- Jeg er ked af, at vi ikke har kunnet præstere bedre i de seneste kampe.

- Da ingen er over klubben, har jeg fuld forståelse for, at klubben har ønsket at tage alle midler i brug for at udnytte den mulighed for oprykning til Superligaen, som fortsat eksisterer, og som jeg også fortsat tror på, siger Klebér Saarenpää.

Træneren har også en fortid som spiller i Vejle Boldklub. Han har også spillet for AaB.

Vejle er ikke eneste superliga-bejler, som har benyttet weekenden til at skifte ud i staben.

Lørdag stoppede Ove Christensen som cheftræner i Vendsyssel FF på grund af for meget fokus på hans personlighed som følge af klubbens forfærdelige forår. Vendsyssel lå nummer to ved vinterpausen, men ligger nu nummer fem.

/ritzau/