Ven: Republikansk topnavn vidste besked om hævnaktion

Vidste den republikanske guvernør i staten New Jersey, Chris Christie, at en stærkt trafikeret bro til storbyen New York skulle lukkes som en straf mod en borgmester, der ikke støttede Christies genvalg?

Det mener en tidligere ven fra high school, David Wildstein, som på det tidspunkt havde ansvaret for trafikken på broen.

New York Times og Wall Street Journal skriver, at beslutningen om at lukke vejene til broen ifølge Wildsteins advokat kom fra Christie-administrationen selv, og at Christie vidste besked om dette.

- Der findes beviser ... som viser, at Hr. Christie havde kendskab til lukningen af veje i den periode, hvor vejene var lukket, hvilket er i modsætning til, hvad guvernøren sagde offentligt under en to timer lang pressekonference, siger Wildsteins advokat, Alan Zegas, ifølge aviserne i et brev til myndighederne.

Christies guvernørkontor benægter beskyldningen. Talsmænd har også tidligere benægtet, at guvernøren vidste besked, men de har indrømmet, at ansatte kan have beordret lukningen af broen af politiske årsager.

Ifølge dem vidste guvernøren ikke besked om, "at det var andet end en trafikundersøgelse, indtil han læste noget andet om morgenen den 8. januar. Guvernøren benægter Hr. Wildsteins øvrige påstande", lyder det i en meddelelse fra kontoret.

9. januar sagde Christie, at han var "flov og ydmyget" over situationen, og han meddelte, at han havde fyret sin rådgiver "fordi hun løj for mig".

Sagen bliver kaldt for "Bridgegate" i USA og resulterede i massive trafikforstyrrelser i byen.

George Washington-broen forbinder Fort Lee i New Jersey med New York, og 300.000 biler kører dagligt over broen, som var lukket i fire dage i september og udløste et trafikkaos.

Sagen har vakt stor opmærksomhed i USA, fordi Christie anses for en sandsynlig republikansk præsidentkandidat i 2016. Mange anser ham for favorit.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip