Vestlige lande vil forlænge sanktioner mod Rusland

Skrevet af admin

22/11/2015

Dagens topnyheder

De vestlige landes sanktioner mod Rusland vil blive forlænget med et halvt år frem til juli 2016.

Det oplyser en europæisk topdiplomat til nyhedsbureauet Reuters.

Han udtaler sig på betingelse af anonymitet, fordi sanktionsforlængelsen endnu ikke er offentliggjort.

Beslutningen blev truffet i forbindelse med sidste uges G20-topmøde i Tyrkiet.

Uden for den officielle dagsorden blev de politiske ledere fra USA, Tyskland, Storbritannien, Italien og Frankrig under et kort sammenkomst enige om at forlænge sanktionerne mod Rusland som følge af landets rolle i urolighederne i Ukraine.

Frankrig var repræsenteret af udenrigsminister Laurent Fabius som erstatning for præsident François Hollande, der valgte at blive hjemme i Paris efter fredagens massakrer i den franske hovedstad.

Den unavngivne diplomat siger til Reuters, at de vestlige ledere på sidelinjen af G20-mødet konkluderede, at det er vigtigt at fastholde presset på Rusland op til det kommende valg i det østlige Ukraine.

Her har separatister og prorussiske oprørere kæmpet for løsrivelse fra Ukraine og adskillige gange være involveret i kamphandlinger mod ukrainske soldater. De vestlige lande hævder, at oprørerne er støttet af Rusland.

Beslutningen om ikke at løsne sanktionsgrebet om Rusland blev taget til trods for, at der er blevet talt om nødvendigheden af et tættere samarbejde med Rusland og præsident Vladimir Putin i forbindelse med den internationale indsats mod Islamisk Stat.

- Valgene i Ukraine bliver en hård omgang. Kun ved at spille sanktionskortet kan vi opnå det, vi ønsker. Finansielle sanktioner er nødvendige lige til den bitre ende, siger kilden til Reuters.

Som modsvar på sanktionerne satte Rusland hårdt mod hårdt og gjorde gengæld ved i august sidste år at stoppe import af en lang række fødevarer fra blandt USA og EU.

/ritzau/