Vettel tager fusen på Mercedes i dramatisk grandprix

Der var masser af dramatik søndag i det ungarske Formel 1-grandprix, som endte med en overraskende sejr til tyske Sebastian Vettel og Ferrari.

Alt var ellers linet op til endnu en dag med paradekørsel for Mercedes og VM-seriens duks Lewis Hamilton.

Briten fører VM-serien foran holdkammeraten Nico Rosberg, han vandt det seneste grandprix foran Rosberg og begyndte ligeledes søndagens ungarske grandprix foran holdkammeraten.

Med andre ord lignede det endnu et paradeløb for Mercedes, men sådan gik det langt fra på en dag med masser af drama på banen i Budapest.

Merecedes fik klø i starten. Hamilton og Rosberg begyndte ellers som nummer et og to, men de to Ferrari-racere med Sebastian Vettel og Kimi Räikkönnen udnyttede de første sving til at lave godt og grundigt om på det.

Ferraris to biler skiftede startpositionerne som nummer tre og fem ud med de to forreste pladser i løbet.

Hamilton var uhyre langsom i selve starten, og måske var det i frustration over at have lukket Ferrari-bilerne forbi, at han satsede vildt lidt senere på første omgang. Det kostede. Han kørte af banen og var tæt på tidlig fyraften.

Hamilton nåede dog tilbage på banen - men langt nede i feltet som nummer 10 med meget arbejde at gøre, hvis søndagen i det ungarske skulle ende bare nogenlunde tilfredsstillende.

Hamilton havde dog masser af fart og udnyttede den. Efter 20 af de 69 omgange var han oppe som nummer fem. Midtvejs i løbet var Hamilton oppe som nummer fire, men de tre forreste - holdkammeraten Rosberg og de to Ferrari-biler - var langt foran.

Med 24 omgange igen fik Hamilton tillige uventet hjælp i forsøget på at nå helt op, da Nico Hulkenberg mistede sin frontvinge. Den eksploderede på langsiden, og resterne spredte sig over banen.

Hulkenberg var ude af stand til at bremse og kørte direkte ud i barrieren, heldigvis skete der ingen kollision med andre biler.

Stumperne fra frontvingen lå dog spredt ud over banen, hvorfor der måtte safetycar på banen. Dermed blev feltet samlet, og Mercedes-bilerne kom ufortjent meget tæt på de to Ferrari-biler i front, der ellers var mange sekunder foran Hamilton inden uheldet.

Men Hamilton fik ingenlunde udnyttet den uventede chance. Tværtimod. Da løbet igen var frit, kolliderede han med Red Bulls' Daniel Ricciardo, og det kostede dem begge en del placeringer.

Pludselig var Hamilton helt ude af pointene, mens Rosberg lå toer og lignede en mulig ny mand i front for VM-stillingen. Men på femtesidste omgang punkterede Rosberg, og så røg han langt tilbage.

I front kunne Vettel herefter cruise til sejr i sin Ferrari foran Daniil Kvyat og Daniel Ricciardo i de to Red Bull-racere.

Hamilton kom i mål som nummer seks, mens Rosberg bliver nummer otte. Hamilton fører fortsat i VM-stillingen trods en skidt dag for Mercedes i Ungarn.

Løbet blev indledt med et minuts stilhed for at mindes franskmanden Jules Bianchi, der døde for nylig som følge af en slem ulykke tilbage i oktober. Og det første, Vettel gjorde efter sin sejr, var at hylde Bianchi i radioen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip