Videnskabsfolk med vild nyhed: Du kan måske leve i 1.000 år

En britisk forsker i medicin vækker opsigt med en påstand om, at han er tæt på at have opfundet en ny slags medicin, der kan forlænge vores liv med hundredvis af år.

Aubrey de Grey og resten af forskerholdet er af den opfattelse, at man i den nærmeste fremtid vil være i stand til at forhindre aldringen af menneskekroppen, og at nogle nulevende personer sandsynligvis vil blive op til 1.000 år gamle.

Til avisen The Daily Mail forklarer Aubrey de Grey, at han og resten af forskerholdet har kastet deres nysgerrighed over kroppens evne til at rekonstruere væv.

Læs også: Forskere afslører: Et glas rødvin kan gøre det ud for en time i træningscentret

- Med de foryngende bioteknologier vil man være i stand til at genoprette den normale funktion af kroppens celler og hos de væsentlige biomolekyler, hvilket kan gøre den aldrende væv sund igen og dermed bringe den ungdommelig kraft tilbage, lyder den ikke helt simple forklaring fra Aubrey de Grey fra Strategies for Engineered Negligible Senescence Research Foundation.

Forskerholdet teori er blevet mødt af en del kritik fra blandt andet skotske forskere i regenerativ medicin.

- Ingen vil i fremtiden være i stand til at foretage en genetisk modificering af mennesket til at leve længere end 120 år, siger Tilo Kunath fra Centre for Regenerative Medicine at the University of Edinburgh.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip